CB&I brengt kinderspeelgoed en kerstbomen

19 december 2012

Voor het derde jaar op rij heeft Chicago Bridge & Iron Company (CB&I) in de decemberperiode het HagaZiekenhuis bezocht om cadeaus te brengen. Dit jaar brachten zij speelgoed voor alle 24 spreekkamers die het JKZ rijk is, twee grotere speeltoestellen voor de wachtkamers van Verloskunde en Gynaecologie (Sportlaan en Leyweg) en ook nog vier kerstbomen voor de hal op iedere verpleegafdeling op de Sportlaan.

Donderdag 13 december jl. werd het speelgoed gebracht door medewerkers van CB&I. Suzanne van Proosdij, unithoofd Juliana Kinder Ziekenhuis (JKZ) en Liesbeth Verbeek, unithoofd Verloskunde en Gynaecologie, waren aanwezig om ze voor het speelgoed te bedanken.

“Het speelgoed voor de spreekkamers wordt gebruikt om het kind af te leiden terwijl de ouders met de arts overleggen. Desgewenst kan de arts zien hoe het kind speelt,” vertelt Suzanne. “Het speelgoed heeft voor de ouder, alsook voor kind en arts, een belangrijke functie.”

Liesbeth vertelt: “Het speelgoed is enkele dagen geleden geleverd, en kinderen die met hun zwangere moeders plaatsnemen in de wachtkamer lopen vaak gelijk naar het nieuwe speeltoestel.” Volgens haar komt dit doordat het groot, kleurrijk en uitdagend is, en het direct de aandacht van de kinderen trekt. “We beschikten wel over kleiner speelgoed, maar dat is lastig schoon te houden en gaat slingeren met mogelijk valincidenten als gevolg. We zijn hier dus heel blij mee.” Mirjam van Marrewijk, coördinator sponsoring JKZ kon door omstandigheden helaas niet aanwezig zijn”.

Vlnr Michèle, Suzanne, Juvie, Madina, Liesbeth en Joan. Foto: Helene Marcus

Vlnr Michèle, Suzanne, Juvie, Madina, Liesbeth en Joan. Foto: Helene Marcus

Na een lichte maaltijd met de vrijwilligers van CB&I hebben Sasja Plak, unithoofd Dagbehandeling en 4 West, locatie Sportlaan, en Helene Marcus, coördinator HagaVrienden, samen met CB&I de kerstbomen opgetuigd. De behoefte aan nieuwe kerstbomen bestond al langer, vertelt Sasja. “Het eerdere materiaal was oud en overal stond iets anders. Niet echt kerstversiering om blij van te worden.”
Het optuigen van de bomen was nog een hele klus. De kerstbomen met led-verlichting werden voor het eerst in elkaar gezet. De versiering in Haga-kleuren werd uitgepakt, in de boom gehangen met, als finishing touch, een verlichte kerstster in de top.

Vrijwilligers van CB&I met het eindresultaat, een prachtige kerstboom. Foto: Helene Marcus

Vrijwilligers van CB&I met het eindresultaat, een prachtige kerstboom. Foto: Helene Marcus

Het eindresultaat mag er zijn, zo hoorden wij de dag erna van veel collega’s die, evenals hun patiënten, een blij gevoel krijgen van deze mooie kerstbomen. HagaVrienden bedankt CB&I hartelijk voor deze mooie cadeaus, in het bijzonder CB&I-vrijwilligers Juvie, Joan, Michèle en Madina.

CB&I is een van oorsprong Amerikaans bedrijf met een vestiging in Den Haag. Op het gebied van o.a. procestechnologie is het bedrijf één van de wereldwijde marktleiders. Ethisch verantwoord zaken doen en betrokkenheid bij haar omgeving – een goede buur zijn – staan bij CB&I hoog in het vaandel.
CB&I is een contact via HagaVrienden. Juvie de Koning, Director Corporate Communications bij CB&I, destijds werkzaam bij Aramco, werkte al mee aan één van de mozaïekbanken aan de Leyweg. Voor meer informatie over CB&I, zie www.cbi.com.

Geef een antwoord