Chicago Bridge & Iron Company; de kerstman van HagaZiekenhuis

20 december 2013

Chicago Bridge & Iron Company (CB&I) heeft ook dit jaar weer wensen in vervulling laten gaan in het HagaZiekenhuis. Deze keer in de vorm van kerstversiering voor de speelkamers in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) en een speeltoestel voor de wachtkamer verloskunde.

_dsc_1494Joan Schutte, Department Secretary PC van CB&I, en Helene Marcus, coördinator HagaVrienden kennen elkaar inmiddels zo’n drie jaar. CB&I is een van oorsprong Amerikaans bedrijf met een vestiging in Den Haag (www.cbi.com). Het bedrijf draagt in het kader van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid jaarlijks bij aan sponsorprojecten in Den Haag. Uit alle gewenste projecten koos CB&I voor nieuwe kerstversiering voor de drie speelkamers van het Juliana Kinderziekenhuis en een speeltoestel in de wachtkamer van de verpleegafdeling verloskunde.

Op 10 december jl. kwam Joan Schutte met haar twee collega’s naar het HagaZiekenhuis, locatie JKZ. Niet alleen om de geschenken te bewonderen, maar ook om te helpen een van de speelkamers te versieren. Met een sfeervol resultaat na afloop. Wat zullen de kinderen blij verrast zijn geweest de volgende ochtend.

 

Op de afdeling verloskunde 2 West werd het speeltoestel met enthousiasme bekeken. De vier zijden van de speeltoestel hebben verschillende speelelementen voor kinderen in verschillende leeftijd, tot ongeveer 8 jaar. Fransiska van der Haar, gespecialiseerd verpleegkundige van de afdeling verloskunde verteld: “het wachten op een nieuw broertje of zusje kan soms best lang duren. De tijd gaat voor de kinderen sneller voorbij met het mooie speeltoestel” .

_dsc_1513Helene Marcus; “het is geweldig dat CB&I het HagaZiekenhuis zo’n warm hart toe draagt. Mijn collega, Mirjam van Marrewijk, en ik vinden het bijzonder dat CB&I weer zulke – voor onze patiënten en bezoekers – dankbare materialen heeft gesponsord in het HagaZiekenhuis. Daar zijn we erg blij mee.

CB&I is een van oorsprong Amerikaans bedrijf met een vestiging in Den Haag. Op het gebied van o.a. procestechnologie is het bedrijf één van de wereldwijde marktleiders. Ethisch verantwoord zaken doen en betrokkenheid bij haar omgeving – een goede buur zijn – staan bij CB&I hoog in het vaandel.

Geef een antwoord