Een donatie met een diamanten rand; echtpaar Hoek 60 jaar getrouwd

29 april 2015

11 april 2015 was de datum van de diamanten bruiloft (60-jaar) van Joost en Sheila Hoek. Ze vierden deze bijzondere gebeurtenis met zowel Engelse als Nederlandse gasten. Cadeaus wilden zij niet ontvangen. Een donatie voor een goed doel, vonden ze een beter idee. HagaVrienden is zeer blij met de donatie die zij van het echtpaar mocht ontvangen.

_joostensheilahoek1955-2Joost Hoek had altijd al een voorliefde voor bloemen. Hij trok naar Engeland en werkte in Manea (nabij Cambridge) op een kwekerij. Niet lang daarna viel zijn oog op de lieftallige Sheila. Op 11 april 1955 traden ze in het huwelijk, 21 en 22 jaar oud.

Het stel woonde 22 jaar in het Westland. De heer Hoek runde een chrysantenkwekerij. In de tachtiger jaren vond de heer Hoek het te druk worden in Nederland. Het stel keerde met de jongste dochter terug naar het geboorteland van mevrouw Hoek, Engeland. De andere vier kinderen bleven in Nederland.

Een van de dochters Hoek verbleef begin dit jaar tijdelijk op de locatie Sportlaan van het HagaZiekenhuis. Zo kwam het echtpaar Hoek op het idee de bijdragen ter gelegenheid van hun Diamanten bruiloft te schenken aan HagaVrienden.
Hun voorkeur gaat uit naar een bijdrage aan faciliteiten voor de kinderen van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). In overleg is besloten het bedrag ten goede te laten komen aan de Haga Electro kar. Een project waar ook de kinderen van het JKZ gebruik van zullen maken.

HagaVrienden bedankt de heer en mevrouw Hoek heel hartelijk voor deze mooie donatie en wenst hen nog vele gezamenlijke jaren in goede gezondheid.

Lees ook het online artikel in de Cambs Times

Also read the English online article in Cambs Times

Geef een antwoord