Een ruimte om ‘stil’ te worden

24 januari 2017

Begin januari 2017 heeft het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg een nieuwe Stilteruimte in gebruik genomen. Iedereen die tot rust wil komen of even wil ontsnappen aan de hectiek van alledag kan hier terecht. De ruimte is bestemd voor patiënten, bezoekers en medewerkers met of zonder religie. Voor iedereen die even ‘stil’ wil worden.

Ontvangst donateurs en fondsen
De inrichting van de Stilteruimte is mogelijk gemaakt door giften van donateurs van HagaVrienden en fondsen die door HagaVrienden zijn benaderd. Ook de dienst Geestelijke Verzorging heeft giften ontvangen voor de realisatie van de nieuwe Stilteruimte. Deze donateurs zijn op 24 januari ontvangen voor een bezoek aan de mooie Stilteruimte als dank voor hun bijdrage aan deze fijne ruimte. De Stilteruimte is o.a. mogelijk gemaakt door DELA goededoelenfonds.


 

 

 

 

Rustgevende sfeer
De Stilteruimte heeft een koepel in het plafond, waardoor licht binnenvalt en de hemel zichtbaar is. De (half) ronde vorm geef een geborgen gevoel. De binnenkant van de ruimte is licht, met accenten in groen. Er staat een prachtig glaskunstwerk van Barbara Nanning, dat samen met de kunstcommissie van het HagaZiekenhuis speciaal is uitgekozen voor de Stilteruimte. Het kunstwerk draagt bij aan de rustgevende sfeer en heeft prachtige kleuren en een golvende, abstracte vorm.

 

 

 

 

 

Waar vind ik de Stilteruimte?
De Stilteruimte vind u in de lichtstraat van het HagaZiekenhuis locatie Leyweg, direct links na de HagaApotheek (route B0.3). “De Stilteruimte heeft een ideale plek; centraal in de lichtstraat en goed bereikbaar voor iedereen”, aldus geestelijk verzorgers Bosco Beijk en Wim Hoefman. “Hier kunnen patiënten en hun naasten, maar ook medewerkers, zich even terugtrekken. De Stilteruimte is er voor iedereen die behoefte heeft even ‘stil’ te worden.”

De Stilteruimte is open tussen 07.00 en 21.30 uur.

Wilt u ook bijdragen aan de projecten van HagaVrienden?
Stichting HagaVrienden is voor het realiseren van projecten afhankelijk van donaties en sponsoring door mensen zoals u.
Wilt u helpen met het realiseren van de projecten? Wordt dan vandaag nog donateur van HagaVrienden voor een door u te bepalen bedrag. (link)
Online doneren kan ook.
Namens Stichting HagaVrienden en de patiënten van het HagaZiekenhuis, heel hartelijk bedankt. HagaVrienden: zodat ziek zijn draaglijker wordt. Dankzij u dus.

Geef een antwoord