Een wens gaat in vervulling

27 april 2014

Op maandag 22 april 2013 was het zo ver; de wens van verpleegkundigen HagaZiekenhuis ging in vervulling. Deze wens was workshops ‘Look Good Feel Better voor onze patiënten. HagaVrienden vond hiervoor fondsen bij Roparun

wensinvervullingDe professionele vrijwilligers van Look Good Feel Better waren al vroeg aanwezig om alles in gereedheid te brengen voor de workshop. Zo’n 12 patiënten hadden zich aangemeld voor deze eerste workshop. Ze worden hiertoe gemotiveerd door verpleegkundigen van het HagaZiekenhuis die eerder zelf de workshop hebben kunnen volgen. In een periode van ziekte kun je het niet altijd opbrengen er op uit te gaan. De verpleegkundigen weten hoe belangrijk de workshop kan zijn. De workshop brengt de patiënten niet alleen een plezierige ochtend onder lotgenoten, maar ook verzorgingstips die het mogelijk maken het ziek zijn minder zichtbaar te laten zijn. Want dat wil je en niet altijd, bijv. als je probeert ondanks het ziek zijn gewoon door te gaan met werken. Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat ze blij waren aan de workshop te hebben deelgenomen.

Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat ze blij waren aan de workshop te hebben deelgenomen.

Een aantal reacties:
‘Fijn dat ik weet – voor ik mijn haar ga verliezen – hoe ik mezelf op kan maken. Deed dit eigenlijk nooit, maar straks als het echt nodig is, weet ik hoe het moet. Ik zou deze workshop aan iedereen aanbevelen’.
“Goede tips gekregen, ook over hoe je met je pruik om moet gaan, hoe je je hoofdhuid kunt verzorgen en welke alternatieven er zijn voor een pruik”.
“Een relaxte sfeer, goed om ervaringen uit te wisselen. Zou het mijn buurvrouw tijdens de chemotherapie graag gunnen om er een volgende keer ook bij te zijn”.
“Echt een verwenmoment voor jezelf, waarvan je een mooie herinnering over houdt dankzij de tas met make-up artikelen en de handdoek van de HagaVrienden”.

Geef een antwoord