Een wensboom; voor wensen, zorgen en bedankjes

30 juni 2017

‘Een wensboom’ is tegenwoordig een bekende term. Het is een programma op RTL, maar in HagaZiekenhuis is de boom een geliefd onderdeel van de verpleegafdeling. Patiënten of hun naasten laten er berichten achter die ze (makkelijker) aan het papier toevertrouwen. Dit helpt bij de verwerking. Daarom heeft verpleegafdeling cardiochirurgie HagaZiekenhuis een wensboom aangevraagd bij HagaVrienden.

 

 

 

 

 

Wat is een wensboom?

Op de verpleegafdelingen HagaZiekenhuis is onder patiënten behoefte aan een plek waar je berichten achter kunt laten. Bemoedigende woorden, zorgen, geluk of een gedicht. In 2012 is door Lumen netwerk een uniek wandobject in de vorm van een boom ontworpen, waarop patiënten, familie, vrienden, collega’s en (verplegend) personeel hun emoties kunnen uiten. Door een kaartje op te hangen of op het whitebord te schrijven.

Uiten van emoties helpt bij verwerking en herstel

Opname in het ziekenhuis, ziek zijn, is een onzeker tijd. Voor patiënten en naasten. Niet iedereen deelt zijn zorgen even makkelijk. Op een wensboom kunnen – evt. anoniem – gevoelens worden geuit en gedeeld. Dit komt het verwerkings- en herstelproces van de patiënt ten goede. Op verpleegafdelingen die al een wensboom hebben, wordt van de wensboom veel gebruikt gemaakt. De vele kaarten aan de wensboom moeten na verloop van tijd plaats maken om ruimte te maken voor nieuwe teksten.

Het team van de afdeling cardiochirurgie vindt het fijn dat patiënten hier een plek vinden om een bericht achter te laten. Dat kan een gedachte of een kaartje zijn. Het idee en het ontwerp van de wensboom vinden de medewerkers super mooi.

 

 

 

 

 

Mogelijk gemaakt door …

HagaVrienden en verpleegafdeling cardiochirurgie 12B zijn erg blij met de gesponsorde wensboom. Deze wens ging in vervulling mede dankzij een donateur van HagaVrienden die zelf patiënt was van het Hartcentrum HagaZiekenhuis.

Wilt u ook helpen projecten te realiseren die bijdragen aan herstel van patiënten in HagaZiekenhuis? Via www.hagaziekenhuis.nl kunt u eenvoudig online doneren.

Geef een antwoord