Eerste bijeenkomst HagaVrienden van het HagaZiekenhuis zeer geslaagd

16 januari 2014

Op 14 januari werd de eerste HagaVrienden-bijeenkomst gehouden. Voor deze bijeenkomst waren ruim 250 vaste Vrienden uitgenodigd. Een kleine maar zeer enthousiaste groep mensen was die avond aanwezig. Een Vriendenbijeenkomst zal jaarlijks worden georganiseerd voor vaste donateurs en sponsoren.

Vrienden
hagavrienden_14_januari_2014_4Vriendschap is twee-richtingverkeer. HagaVrienden geeft daar uitdrukking aan door haar Vrienden goed te informeren. Niet alleen via een nieuwsbrief of informatie op de website en facebook. Maar ook met een jaarlijkse bijeenkomst. Het is de bedoeling dat er ieder jaar een bijeenkomst wordt georganiseerd voor de vaste Vrienden. Zij zijn de basis onder de projecten voor de patiënten van het HagaZiekenhuis. Daar mag iets extra’s tegenover staan. Er zijn ook nog ruim 700 Vrienden die een éénmalige donatie hebben gedaan. Deze Vrienden worden niet uitgenodigd voor de jaarlijkse bijeenkomst. Wel ontvangen zij de nieuwsbrief en worden zij uitgenodigd het project van hun keuze te bezoeken (als dat mogelijk is).

Het programma
De Vrienden werden welkom geheten door coördinator HagaVrienden, Helene Marcus. Zij bracht de Vrienden op de hoogte van de recente resultaten. In 2013 werden 14 projecten gerealiseerd. Drie grotere projecten voor 2014 werden door Helene kort toegelicht.

hagavrienden_14_januari_2014_9Bregje Hendriks, unithoofd verpleegafdeling neurologie, vertelde over de voordelen van de kalenderklok, één van de projecten van 2013. Met praktische voorbeelden legde zij uit waarom de klok de patiënt helpt bij het herstel. Vanwege de voordelen, vragen meer afdelingen in het HagaZiekenhuis deze klokken aan bij HagaVrienden.

Andrea van den Berg, projectmanager vernieuwd werken, heeft verteld over de nieuwe verpleegafdeling. Na de renovatie wordt op de verpleegafdeling op een nieuwe manier gewerkt. De patiënt heeft bijvoorbeeld een vaste verpleegkundige, er is een huiskamer, naasten kunnen blijven slapen en de maaltijd kan tot een half uur tevoren worden besteld.

Elkaar ontmoeten
hagavrienden_14_januari_2014_23Tijdens de bijeenkomst was er ruim tijd elkaar te ontmoeten. De gasten stelden nog flink wat vragen. Maar ze gaven ook royale complimenten.

Eén van de deelnemers verwoorde het als volgt “Veel dank voor drie heel boeiende voordrachten in het steeds mooier en toegankelijker wordende HagaZiekenhuis. Het is mij wel duidelijk dat fondsenwerving steeds belangrijker wordt voor ziekenhuizen. De rondleiding op de 8e verdieping (Cardiologie) was bijzonder leerzaam. Een welbestede avond”.

Fotografie: Marina de Jonge, HagaFotoClub.

Geef een antwoord