Geheugentraining én een goed gevoel; de BrainTrainer

30 maart 2017

Op dinsdag 28 maart is de BrainTrainerPlus™ feestelijk in gebruik genomen. Patiënten van de afdeling Ouderengeneeskunde (7B) van het HagaZiekenhuis speelden samen met de heer Bindraban van het Rabobank Stimuleringsfonds en verpleegkundigen verschillende spelletjes.

Dhr. Sliepenbeek speelt met veel plezier in de hoogste categorie!

Voor vlnr: de heer Bindraban, de heer Sliepenbeek, leerling verpleegkundige Charlotte Achter vlnr: unithoofd Arnold de Zoete, verpleegkundige Lous, verpleegkundige Mandy

Wat is een BrainTrainer?
Een BrainTrainerPlus™ is een handzame, stabiele computer met aanraakscherm. De computer heeft 30 makkelijk te bedienen spellen en activiteiten. Het spelen van spellen op de BrainTrainer geeft ouderen een gevoel van controle maar tegelijkertijd ook van ontspanning. Geregeld gebruik van de BrainTrainer stimuleert het geheugen en het denkvermogen. Op basis van de gegeven antwoorden past de moeilijkheidsgraad van de spellen zich aan aan het niveau van de speler!

Mevrouw Schneider heeft veel plezier bij het spelen met de BrainTrainer Plus

Hoe wordt de BrainTrainer ingezet?
De BrainTrainer wordt ingezet bij ouderen die onrustig, eenzaam of dementerend zijn. Maar de BrainTrainer is ook een prima hulpmiddel om verveling tegen te gaan. De BrainTrainer wordt bij voorkeur gebruikt in de huiskamer van de afdeling Ouderengeneeskunde. Dit bevordert het onderlinge sociale contact en stimuleert het gebruik van de BrainTrainer. Patiënten die bedlegerig zijn kunnen de BrainTrainer natuurlijk ook op hun kamer gebruiken.
De BrainTrainer is gemakkelijk mee te nemen.

Positieve ervaringen en een grote glimlach
De BrainTrainer is getest op de afdeling Ouderengeneeskunde. De reacties waren zeer positief. Zowel verpleegkundigen als de patiënten werden er blij van. Geriatrieverpleegkundige Lous Toonen: “Een patiënt met wie we spelletjes speelden op de BrainTrainer vroeg of hij de BrainTrainer niet kon kopen, zo enthousiast was hij. Doordat de BrainTrainer duidelijke foto’s laat zien, begreep een patiënt met vergevorderde Alzheimer welke antwoorden hij moest geven. Bij ieder goed antwoord kwam er een grote glimlach om zijn mond.”

De BrainTrainer zelf testen?
Wil je ook BrainTrainen? Dat kan! Leverancier BrainTrainPlus™ heeft een bruikleenapparaat ter beschikking gesteld aan het InnovatieLab van het HagaZiekenhuis. Het InnovatieLab is geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Loop gerust binnen om de BrainTrainer te testen. Je vindt het InnovatieLab in de lichtstraat, tegenover de grote liften.

Met dank aan gulle gevers
De BrainTrainer kon worden aangeschaft dankzij HagaVrienden die een aantal gulle gevers warm wist te krijgen voor dit mooie project:
Arie’s IJs en Meer
BrainTrainerPlus™
Stimuleringsfonds Rabobank Regio Den Haag
Schenking van een patiënt

Helpt u ook mee?
Stichting HagaVrienden is voor het realiseren van projecten afhankelijk van donaties en sponsoring door mensen zoals u. Helpt u mee de mooie projecten van HagaVrienden te realiseren? Word donateur of doneer online.
Namens Stichting HagaVrienden en de patiënten van het HagaZiekenhuis, heel hartelijk bedankt.

 

Reacties

Geef een antwoord