Haga shuttle voor gastvrij patiëntenvervoer

19 oktober 2015

HagaVrienden heeft – met bijdragen van sponsoren – een elektrische shuttle aangeschaft voor HagaZiekenhuis Leyweg. Minder mobiele patiënten kunnen gebruik maken van de shuttledienst die met inzet van vrijwilligers wordt gerealiseerd.

Gezamenlijk sponsorplan
15_10_onthulling_shuttle_eerste_rit__867215_10_onthulling_shuttle__8650In overleg met de medewerkers in HagaZiekenhuis die de shuttle bij HagaVrienden hebben aangevraagd, werd een sponsorplan gemaakt voor de aanschaf van een elektronische shuttle. Sponsoren, zowel particuliere donateurs als bedrijfssponsoren, waren direct enthousiast om hieraan hun bijdrage te leveren. Het HagaZiekenhuis is hier heel blij mee. Niek van den Adel, ambassadeur gastvrije zorg, Marjolein Tasche, directievoorzitter HagaZiekenhuis, Rens Vrolijk, bestuurslid HagaVrienden en Judith Magdelijns van de Client Advies Raad van het HagaZiekenhuis hebben de shuttlewagen onthuld. Zij maakten daarna gelijk een eerste rit met de shuttle.

 

 

Centrale gang, maar hij is wel lang
“Voor veel patiënten is de afstand van de entree van het ziekenhuis naar één van de afdelingen een flinke opgave,” zegt Peter Jongman, hoofd Logistiek HagaZiekenhuis. “De lichtstraat is bijna een kilometer meter lang. Dankzij de shuttle is die afstand geen probleem meer. Het lijkt op de ‘Schiphol shuttle service’. De shuttlediensten is beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 tot 17.00 uur. Het vervoer met de shuttle wordt verzorgd door vrijwilligers van het ziekenhuis.”

15_10_onthulling_shuttle_groepsfoto_8715

 

Feestelijke onthulling
Op 19 oktober werd de elektrische shuttle in aanwezigheid van sponsoren en andere betrokkenen onthuld en officieel in gebruik genomen. De groep Rebels junior van de All Star Cheerleaders zorgde voor een feestelijk tintje. De shuttleservice past in het beleid van het HagaZiekenhuis (Planetree) en in het ouderenbeleid waarvoor het HagaZiekenhuis onlangs het keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis mocht ontvangen.

Met dank aan sponsoren
Onderstaande sponsoren hebben bijgedragen aan de shuttle:
Administratie en Advies Westland
Arie’s IJs en meer
BIS BV
Blue Groep
Buijs Schilders
Cam IT Solutions BV
Easy Go Electric
Familie Hoek
Medipoint –Harting Bank
Mediproma BV
Van Vliet Contrans

 

Geef een antwoord