Donateurs HagaVrienden bezoeken Haga IC

15 april 2016

Het begin van het jaar is traditioneel het moment om donateurs van HagaVrienden te bedanken. Dit jaar is een combinatie gemaakt met de feestelijke opening van de nieuwe Intensive Care van het HagaZiekenhuis. Je wilt er liever niet liggen, maar wel rondkijken.

Projecten toegelicht
Op maandagmiddag 11 april jl. ontvingen Dominique Deguelle en Wouter Groot, respectievelijk voorzitter en penningmeester van HagaVrienden de genodigden. Vrijwilligster Gerda en coördinator HagaVrienden Helene Marcus hielpen een handje mee.

16_04_11_donateursbijeenkomst_2016Marnix Beekmans, manager Marketing & Communicatie HagaZiekenhuis heette de aanwezigen hartelijk welkom. Hij gaf een kijkje in de ontwikkeling van het ziekenhuis en de zorg in brede zin. Helene Marcus gaf een overzicht van de gerealiseerde projecten in 2015 (zie media / downloads onderaan). Kinderarts Madelon Ruige vertelde met het voor haar gebruikelijke enthousiasme over het ontwerp voor de nieuwbouw van het Juliana Kinderziekenhuis en de betekenis hiervan voor de patiëntjes en hun verzorgers. Voor meer info, klik hier.

In het eerste halfjaar 2016 zijn al weer een aantal nieuwe projecten opgepakt, waaronder de Tovertafel. Lous Toonen is geriatrie-verpleegkundige op de afdeling Ouderengeneeskunde. Deze afdeling heeft de financiering van een ‘Tovertafel’ aangevraagd bij HagaVrienden. De Tovertafel activeert (dementerende) ouderen zowel sociaal als fysiek, vertelde Lous. Voor deze patiëntengroep – die vaak weinig initiatief meer toont – is dat bijzonder belangrijk! Voor meer info, klik hier.

Intensive care: geen 18, maar 28 bedden
16_03_29_nieuwe_haga_icNa afloop van de presentaties stond de elektrische shuttle (sponsorproject 2015) klaar om de gasten door de lange ‘lichtstraat’ van het gebouw te vervoeren richting Intensive Care. Daar konden zij in eigen tempo rondkijken. Op verschillende plekken gaven collega’s van het HagaZiekenhuis uitleg over de bijzonderheden van de nieuwe afdeling. Eén van onze donateurs vertelde dat haar broer recent niet terecht kon op de IC van het HagaZiekenhuis. Er was op dat moment geen plek. “Hij is net te vroeg ziek geworden” was haar commentaar. Vele bedankjes na afloop getuigen – denken wij – van een succesvolle bijeenkomst.

Wilt u er volgend jaar bij zijn? Wilt u helpen ziek zijn draaglijk te maken? Wordt dan donateur van HagaVrienden via www.hagavrienden.nl of neem contact op met coördinator Helene Marcus. Zij is bereikbaar via 070-2101564 of h.marcus@hagaziekenhuis.nl. Ook uw tips of andere bijdragen zijn van harte welkom.

Download de presentatie: klik hier

Geef een antwoord