Heelkundeprijs 2012 uitgereikt aan Gea Gooiker

23 juli 2013

De Heelkundeprijs wordt betaald uit een schenking van een patiënt die wetenschappelijk onderzoek een warm hart toedraagt. De prijs wordt (sinds 2010) jaarlijks uitgereikt door HagaVrienden.

De prijs werd aan Gea (foto links) overhandigd door Michiel Krans (rechts), voorzitter van HagaVrienden. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.

De prijs voor 2012 is toegekend aan Gea Gooiker en werd op 28 juni jl. aan haar uitgereikt. Gea is sinds april 2011 assistent chirurg in opleiding in het HagaZiekenhuis. Daarvoor maakte ze deel uit van een onderzoeksgroep van het LUMC. De groep onderzocht de relatie tussen ‘volume van operaties’ (het aantal uitgevoerde operaties) en de ‘kwaliteit van zorg’. Ook effecten van centralisatie van zorg werden door deze onderzoeksgroep onderzocht. De werkzaamheden van de onderzoeksgroep hebben mede geleid tot een Nederlands Kwaliteitsinstituut voor de Zorg, genaamd Dutch Institute for Clinical Auditing

Gea publiceerde in tussen 2009 en 2012 zeventien artikelen over deze materie, waarvan zes als eerste auteur. Haar inzet en interesse voor deze kwaliteitsonderwerpen en het enthousiasme waarmee zij de betrokkenen in de regio betrokken maakt en houdt bij haar publicaties, zijn voor de jury van de HeelkundePrijs de reden geweest deze prijs voor 2012 aan haar toe te kennen.

Geef een antwoord