HagaVrienden aanwezig op gezondheidsmarkt HagaZiekenhuis

30 september 2014

Voormalig proftennisster Marcella Mesker en cardioloog Els Olde Bijvank openden de gezondheidsmarkt ter gelegenheid van Dress Red Day. Dress Red Day is de jaarlijkse dag waarop de Hartstichting aandacht vraagt voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Cardioloog Olde Bijvank gaf voor een volle zaal een lezing over hartklachten bij vrouwen. Zij benadrukte de verschillen in hartklachten tussen mannen en vrouwen. Dress Red Day is bedoeld om vrouwen hier meer bewust van te maken en aandacht te vragen voor meer onderzoek naar deze verschillen.

HagaVrienden was aanwezig om bezoekers te informeren over het project sfeerverlichting op de hartbewaking. Deze gekleurde led-verlichting is met fondsen van HagaVrienden aangebracht in zeven hartbewakingskamers van het Hartcentrum. Dat patienten de kleur die zij prettig vinden kunnen kiezen, heeft een rustgevend effect en bevordert het herstel.

Het hartcentrum gaat als eerste onderzoek doen naar de beleving van de kleuren bij de patienten. De patienten gebruiken soms andere kleuren dat verwacht werd.

Na dit eerste onderzoek, hoopt het hartcentrum alsnog te kunnen starten met wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek is erop gericht om met gebruik van gekleurd licht verwardheid te herstellen misschien zelfs tegen te gaan.
Dergelijk onderzoek is nog niet eerder verricht. Voor dit onderzoek wordt momenteel financiering gezocht.

Op de markt konden bezoekers, voornamelijk vrouwen,  maakten graag gebruik van de mogelijkheid om zich te laten informeren. Ze konden onder andere hun bloeddruk en cholesterol laten meten.

Geef een antwoord