Rabobank sponsort HagaVrienden

2 april 2013

Ter gelegenheid van de ondertekening van de financieringsovereenkomst voor de tweede fase van de (ver)nieuwbouw van het HagaZiekenhuis, schenkt Rabobank een bedrag aan HagaVrienden.

Rabobank heeft uit de projecten die HagaVrienden momenteel ondersteunt gekozen voor het project ‘kalenderklokken’. Deze klokken voldoen in een behoefte bij o.a. oudere patienten met verhoogde kans op verwardheid.

Bregje Hendriks (l) gaat samen met Martin Kool graag met de cheque van de Rabobank op de foto. Op de achtergrond een impressie van de nieuwe verpleegkamers, waarin de kalenderklokken komen te hangen.

Bregje Hendriks (l) gaat samen met Martin Kool graag met de cheque van de Rabobank op de foto. Op de achtergrond een impressie van de nieuwe verpleegkamers, waarin de kalenderklokken komen te hangen.

“Kalenderklokken zijn klokken met dag-, datum-, maand- EN tijdsaanduiding. Ouderen en mensen met hersenletsel door CVA (beroerte) of een tumor hebben een verhoogd risico om tijdens hun verblijf in het ziekenhuis gedesoriënteerd te raken. Dat kan variëren van ‘een beetje uit hun gewone doen’ tot acuut ernstig verward als gevolg van hun aandoening of behandeling. Verwarde mensen herstellen minder snel of goed. Bij verwardheid ligt bijv. het gevaar van uit bed vallen op de loer met alle gevolgen van dien. Onder andere door kalenderklokken kan desoriëntatie worden voorkomen”.

De nieuwe afdeling neurologie zal medio 2013 worden geopend op de 10de etage van het HagaZiekenhuis aan de Leyweg. De kalenderklokken komen in alle verpleegkamers op deze afdeling te hangen.

Deze klokken worden in eerste instantie geplaatst op de afdeling neurologie, later wellicht ook op anderen afdelingen. Bregje Hendriks, unithoofd verpleegafdeling neurologie en HagaVrienden zijn erg blij met deze steun van de Rabobank aan HagaVrienden. Aan Martin Kool, senior accountant manager grootbedrijf van de Rabobank heeft ze het belang van de klokken nog eens persoonlijk toegelicht.

Geef een antwoord