Hardloopclinic voor HagaMedewerkers

29 juni 2015

Runnersworld Den Haag organiseert op 29 september 2015, 16.30 uur in het kader van Dress Red Day *) samen met Polar, SportsTribe en HagaVrienden speciaal voor medewerkers van het HagaZiekenhuis een clinic hardlopen met gebruik van hartslagmeting. Deelname kost slechts € 10,-. Van dit bedrag komt een groot deel ten goede aan een fitnessapparaat voor patiënten op de verpleegafdeling cardiochirurgie.
*) Dress Red Day is de dag waarop jaarlijks extra aandacht wordt besteed aan voorlichting over hartziekten bij vrouwen.

 

150707_hardloopclinic_hagamedewerkersDe clinic begint om 17.00 uur met een uitleg over hoe hardlopen met hartslagmeting werkt. Daarna is er een training, waarbij je direct gebruik gaat maken van een Polar Sporthorloge met hartslagmeting. Na afloop van de training serveert SportsTribe een smakelijke voedzame salade.
Kosten: €10,00 Locatie: HAAG Atletiek, Laan van Poot 353A Den Haag.
Meld je direct aan via de HagaVrienden Alvarum actiewebsite door €10,- te doneren via deze site.

Waarom trainen met een hartslagmeter?

Er zijn veel trainingsschema’s te vinden waarin keurig per training wordt aangegeven hoe lang of hoe ver en in welk tempo je moet lopen. Dat zijn toch prima schema’s? Waarom zou je gebruik maken van een hartslagmeter?

Steeds sneller gaan of zo hard mogelijk trainen, is niet altijd de beste manier om optimaal resultaat uit je training te halen. De beste manier om fit te worden en je doelstellingen te bereiken, is trainen op de juiste intensiteit. Door naar je hart te luisteren, weet je wanneer je harder moet trainen of wanneer je het rustiger aan moet doen. Met een hartslagmeter train je verantwoord, verbeter je je conditie en prestatie én optimaliseer je je hersteltijd.
Fun staat voorop bij het hardlopen, en je haalt meer fun uit het hardlopen als je de volgende dag weer fit aan je training kunt beginnen!

Clinic gebruik hartslagmeter

Op 29 september 2015 geven Hans Baars van Runnersworld Den Haag en Jeroen Schenk van Polar uitleg over de werking van een hartslagmeter. Het gebruik ervan wordt daarna direct in de praktijk gebracht.

Programma
16.30 – 17.00  Ontvangst nabij clubhuis Haag Atletiek, mogelijkheid tot omkleden
17.00 – 18.30  Clinic gebruik hartslagmeter, afwisselend theorie en praktijk
Theorie
Wat is hartslagmeting en waarom zou ik dat gebruiken?
Hoe effectief te trainen met de hartslagmeter – hartslagzones
Polar SmartCoaching / Intro Polar
Praktijk
Uitreiken+instellen Polar hartslagmeter
Korte looptraining op de 400 meter baan met de Polar
18.30 –  20.00  Smaakvolle voedzame salade aangeboden door Sports Tribe.
Drankjes zijn voor eigen rekening.

Locatie
Haag Atletiek, Laan van Poot 353A Den Haag
Gebruik douches en kleedruimtes is mogelijk.

AANMELDEN
De kosten voor de clinic bedragen €10,00. Je kunt je aanmelden via de Alvarum actiewebsite waarop  HagaVrienden een vermelding heeft.
Na betaling / donatie via deze site is je aanmelding definitief. Van het deelnemersbedrag worden de geringe onkosten betaald. Runners World, Polar en Sports Tribe doen deze actie gratis! Het restant bedrag wordt gedoneerd aan HagaVrienden. Het geld wordt besteed aan een fitnessapparaat voor patiënten op de verpleegafdeling cardiochirurgie.

Wij hopen je in september a.s. te ontmoeten!
Met sportieve groet,

Hans Baars, Runnersworld Den Haag
Jeroen Schenk, Polar
Luigi Bianchi, Sports Tribe
Helene Marcus, HagaVrienden

Geef een antwoord