Hartverwarmende kookavond dialysepatiënten

16 januari 2012

Dialysepatiënten van het HagaZiekenhuis beleefden maandag 16 januari een hartverwarmende avond samen met partner, ouder, dochter of kleindochter en medewerkers van het HagaZiekenhuis tijdens een kookworkshop die mogelijk wordt gemaakt door HagaVrienden.

De Kookfabriek aan de Televisiestraat was het toneel voor deze kookavond. Daar verzamelden deelnemers aan de kookworkshop zich rond 17.00 uur. Sommigen hadden elkaar langere tijd niet gezien en omhelsden elkaar hartelijk.
De deelnemers werden welkom geheten door Helene Marcus, coördinator HagaVrienden. Loes Beumer, diëtiste gaf alvast aanwijzingen over de te koken gerechten.

Vervolgens ging iedereen aan de slag bij één van 7 kookeilanden onder begeleiding van de uiterst behulpzame koks van de kookfabriek. Er werd zowel vegetarisch als niet vegetarisch gekookt.

Er heerste al snel een enorme bedrijvigheid. Degenen die minder mobiel zijn werden door de groep zo veel mogelijk bij het koken betrokken.

De verrassing van de avond was een lied dat werd gezonden door Shanti; zij zong een lied van Volumia voor alle aanwezigen, in het bijzonder voor maatschappelijk werkster Ine Essing. Omdat Ine het ziekenhuis vanwege pré-pensioen verlaat was dit de laatste kookworkshop voor haar. Vele patiënten hebben in loop der jaren lief en leed met haar gedeeld; dat schept uiteraard een band.

Ook Ton wilde graag zijn bijdrage leveren, niet alleen aan het koken, maar ook door een dankwoord aan de medewerkers van de Kookfabriek en een speciaal dank je wel voor Ine.

Helene Marcus, coördinator HagaVrienden “Ik ben enorm trots als vertegenwoordiger van HagaVrienden deel te mogen nemen aan deze bijzondere avond. Het geeft een goed gevoel deze mensen zo’n gezellige avond te kunnen bezorgen”. Ik hoop later dit jaar nog een keer een kookworkshop te kunnen organiseren, samen met de collega’s van het HagaZiekenhuis”.

Na afloop van de avond ontvingen de dialysepatiënten een kookboekje, speciaal gemaakt voor deze patiëntengroep, gefinancierd door HagaVrienden. De andere deelnemers kregen uiteraard een kopie van de recepten mee naar huis. De vele foto’s zullen tussen alle deelnemers nog worden uitgewisseld, als herinnering aan een hartverwarmende avond.

Geef een antwoord