Herfstkookworkshop met dialysepatiënten

2 oktober 2012

Diëtiste Jolijt Sluijter van het HagaZiekenhuis had voor de herfstkookworkshop ten behoeve van de dialysepatiënten weer heerlijke gerechten bedacht. Op het menu stonden:

Salade met eendeborst en vijgen

  • Herfstsalade met port salut en walnoot
  • Pompoencouscous met champignons en tomaatjes
  • Kip met rode ui, appel en mosterd en als toetje
  • Perencrumble met kardemom

kokenworkshopAl deze gerechten zijn, ondanks zeer beperkte eiwitten, natrium, kalium, en koolhydraten, zeer smaakvol. Ook als je geen culinair kok bent, kun je deze gerechten goed maken. , dat bleek tenminste weer tijdens de kookworkshop – mogelijk gemaakt door HagaVrienden – op 24 september jl. Met meer dan 30 patiënten en begeleiders hebben we gezellig gekookt en heerlijk gegeten.

Onderstaand een aantal ervaringen door de deelnemers:

Begeleidster de heer Ton Moonen: “Dit is wel een heel aparte ervaring! Ton eet hier dingen die hij thuis absoluut niet wil eten”. Antwoord van Ton “Ja, maar hier ben ik uit!”

De heer Duijf: “Ik twijfelde of ik af zou bellen, want ik voelde me eigenlijk niet zo lekker. Maar ik ben blij dat ik gekomen ben. Thuis had ik sowieso niet zo lekker voor mezelf gekookt”.

De heer Mahabier: “Voor mij was het de eerste keer dat ik bij de kookworkshop aanwezig was. Ik vond het heel gezellig om een babbeltje te maken met andere patiënten en om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben er de volgende keer graag weer bij!”

Mevrouw De Wind: “Ik vond het eten erg lekker. Ook leuk dat we de recepten (in kleur) mee naar huis krijgen. Ik ga de recepten zeker nog een keer thuis koken. Aanstaande zaterdag staat de kip op het menu.”

Voor een fotoimpressie: http://www.mijnalbum.nl/Album=YOU6J3ZU

Geef een antwoord