Hometrainer voor hartpatiënten; om te werken aan herstel

8 december 2015

“Het lijkt wel Sinterklaas.” Patiënten en medewerkers van de verpleegafdeling Cardiochirurgie keken hun ogen uit toen een groot pakket werd bezorgd. Na uitpakken bleek de langgewenste hometrainer in de doos te zitten.

hometrainer12b“We hadden lang een leenmodel van een andere afdeling” vertelt unithoofd verpleegafdeling cardiochirurgie Annet van IJzerloo. “Met deze nieuwe moderne eigen hometrainer voor onze afdeling zijn we heel blij. Patiënten hebben hierdoor de gelegenheid om kort na hun operatie al in het ziekenhuis te werken aan hun conditie. De hometrainer werd met veel enthousiasme direct door de medewerkers in elkaar gezet en is meteen operationeel”

Patiënten op de afdeling cardiochirurgie hebben vaak een zware operatie ondergaan. Het herstel duurt weken. De eerste dagen verblijven ze nog in het ziekenhuis. Dan is het fijn direct aan de conditie te kunnen werken. De fysiotherapeuten begeleiden ze daarbij.

De hometrainer is één van de projecten van HagaVrienden. De gelden voor het apparaat kwamen uit een grote gift van een patiënt van het HagaZiekenhuis die daarmee zijn dank voor zijn eerdere behandeling wilde tonen. Verder doneerden medewerkers van HagaZiekenhuis het inschrijfgeld voor een speciale training met hartslagmeters aan het project.

Lees ook het bericht over de speciale training / clinic.

Geef een antwoord