Kalenderklokken voor nieuwe verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie

5 juli 2013

kalenderklokDonderdag 27 juni is de verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie op de 10e etage van het HagaZiekenhuis in gebruik genomen. Alle verpleegkamers op deze afdeling zijn voorzien van een kalenderklok. Met dank aan Rabobank Den Haag e.o. en HagaVrienden.

Rabobank Den Haag e.a. en HagaVrienden hebben kalenderklokken aan de verpleegafdeling op de 10e etage geschonken. De kalenderklok met dag-, datum-, maand en tijdsaanduiding heeft een duidelijk display. Rabobank Den Haag e.o., HagaZiekenhuis en HagaVrienden hebben de ingebruikname van de prachtige nieuwe verpleegafdeling op de 10de etage van het HagaZiekenhuis meegevierd.

Op deze etage bevindt zich de verpleegafdeling van de afdelingen Neurologie, Neurochirurgie, KNO en Oogheelkunde. Sommige patiënten hebben een verhoogd risico om tijdens hun verblijf verward te raken. Middelen die deze patiënt helpen zich te oriënteren kunnen dit tegengaan. Bijvoorbeeld een kalenderklok die ervoor zorgt dat de patiënt zich beter kan oriënteren; wat voor dag is het, welke datum is het vandaag.

Bregje Hendriks, unithoofd van de verpleegafdeling, heeft de gasten met trots over de nieuwe afdeling rondgeleid. “De verpleegafdeling is niet alleen geheel vernieuwt, ook wordt er een nieuwe manier van werken in gebruik genomen. Zo zijn er meer eenpersoonskamers, er is een nieuwe verpleegkundig oproepsysteem waarmee de patiënt rechtstreeks contact kan hebben met de hem/haar toegewezen verpleegkundige, heeft de afdeling een huiskamer en kan tot 45 minuten tevoren een maaltijd worden besteld. Ook kan – tegen geringe betaling – gebruik worden gemaakt van overnachtingsmogelijkheden voor een familie of naasten van de patiënt.
Voor meer informatie, lees ook kalenderklok geeft veilig gevoel 

V.l.n.r. Theo van Woerkom, neuroloog en decaan HagaAcademie,
Jeroen Vinke, KNO-arts en medisch manager eenheid Neuropsy,
Martin Kool, senior account manager Rabobank Den Haag e.o.
Bregje Hendriks, unithoofd neurologie/neurochirurgie
Helene Marcus, coördinator HagaVrienden
Edith Bense, sector manager eenheid neuropsy
Marius de Moel, unithoofd KNO
Foto: Studio Oostrum

Geef een antwoord