Kom 13 juni een ijsje halen bij Arie; smaakt goed, doet goed!

7 juni 2017

Voor het derde jaar op rij komt Arie’s IJs en Meer met zijn ijskar naar HagaZiekenhuis. Kom je op 13 juni tussen 11.30 en 15.00 uur een heerlijk bolletje schepijs halen? Een eurotje per bol. Arie schenkt de opbrengst aan project bedfiets en fietslabyrint van HagaVrienden. Smaakt goed en doet goed!

Arie is dertig jaar lang kok geweest in het HagaZiekenhuis. Samen met zijn dochter Tanja heeft hij nu een ijs- en poffertjes kar Arie’s ijs en meer. Ze scheppen op dinsdag 13 juni heerlijke bolletjes ijs voor een vriendenprijsje. De gehele opbrengst gaat naar project bedfiets en fietslabyrint van HagaVrienden. In 2016 schonk Arie de opbrengst van de ijsverkoop aan de braintrainer ouderengeneeskunde. Het jaar daarvoor werd de elektrische binnenshuttle door Arie gesponsord.

Help de dialysepatiënten op de pedalen

“Voor dialysepatiënten is het belangrijk om in beweging te blijven”, vertelt Esther van der Stel, unithoofd afdeling dialyse HagaZiekenhuis. “Bewegen zorgt voor een stabielere bloeddruk en een gezond gewicht (BMI). En dat is weer belangrijk om in een zo goed mogelijke conditie te blijven. De patiënten bewegen bovendien graag tijdens de lange behandeling. Vier uur liggen is lang. De dialyse zelf is uitputtend. Als de nierpatiënt thuiskomt, is hij veel te moe om nog te sporten. Fietsen vanuit bed of stoel tijdens de dialyse is dus een uitkomst.”

Voor meer informatie over het project, klik hier.

Kom ook een ijsje halen – en breng gezellig iemand mee!

Arie’s IJs en Meer is inmiddels een graag geziene gast van HagaZiekenhuis. Arie schept de ijsjes inmiddels voor het derde jaar op rij!

  • Wanneer: dinsdag 13 juni 2017 van 11.30 tot 15.00 uur
  • Waar : locatie Leyweg HagaZiekenhuis, lichtstraat nabij ingang restaurant
  • Kosten: een euro per bolletje

Geef een antwoord