Michiel Krans reikt wetenschappelijke prijs uit

24 november 2011

HagaVrienden doneert jaarlijks een geldbedrag ten behoeve van de “Chanfleury van IJsselsteinprijs”. Deze prijs voor wetenschappelijk onderzoek wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de wetenschappelijke stafdag van het HagaZiekenhuis. De prijs werd dit jaar door Michiel Krans, voorzitter van HagaVrienden, uitgereikt aan Nicole Hunfeld.

chan_fleury_prijsDe jury die de prijs toekent koos dit jaar voor het proefschrift “Clinical effects of proton pump inhibitors” van apotheker Nicole Hunfeld. Veel afdelingen van het HagaZiekenhuis waren betrokken bij dit het onderzoek. Nicole Hunfeld deed dit onderzoek in opleiding tot ziekenhuis- apotheker bij de Apotheek Haagse Ziekenhuizen, waar zij tot begin dit jaar werkzaam was.

De jury was onder de indruk van de aanpak van het onderzoek. Het juryrapport luidde: “De in dit proefschrift beschreven studies zijn een voorbeeld van klinisch praktisch en relevant onderzoek naar de pitfalls van het gebruik van proton pompremmers. Het strakke vasthouden aan het onderwerp dat wordt doorgezet in alle deelstudies maakt dat het uiteindelijk een mooi geheel vormt met een duidelijke beantwoording van de wetenschappelijke vragen. Om doseringsproblemen te onderkennen middels de genetische opmaak van patiënt getuigt van een vernieuwende aanpak.”

HagaVrienden feliciteerde Nicole Hunfeld, thans werkzaam in Erasmus Medisch Centrum, met het winnen van deze prestigieuze prijs en met haar ook allen die actief aan dit onderzoek hebben bijgedragen.”

Geef een antwoord