Een Haga shuttle voor patiëntenvriendelijk vervoer

18 mei 2015

Een elektische wagen zal het vervoer voor veel patiënten een stuk aangenamer maken. De centrale gang in het HagaZiekenhuis locatie Leyweg is best lang als je je niet goed voelt of moeilijk kan lopen. HagaVrienden vraagt financiële bijdragen voor een Haga shuttle. De shuttle kost €8.500

An electric car will make visiting Haga Teaching hospital more pleasant for visitors who don’t feel well or have difficulties walking. Will you help fund a Haga shuttle? The price of the shuttle is €8.000

Een centrale gang; een duidelijke route, maar wel hij is wel lang…

De mooie nieuwe – maar wel lange – gang in het HagaZiekenhuis (foto: H. Marcus)

HagaZiekenhuis heeft de afgelopen jaren eerst de verpleegafdelingen gerenoveerd. In april zijn afdelingen in de nieuwbouw open gegaan, zoals de dagbehandeling, fysiotherapie en het Julina Kinderziekenhuis (JKZ). Alle afdeling zijn nu via een centrale gang in de nieuwbouw te bereiken.

Als je je goed voelt en goed ter been bent, is een stukje lopen niet zo erg, juist wel gezond. Maar het ziekenhuis bezoek je alleen als je gezondheidsklachten hebt. En dan is die lange gang soms niet zo fijn. Een elektrische wagen (shuttle) zal het vervoer voor de gang voor veel patiënten en stuk aangenamer maken.

Wens van de afdeling logistiek: een shuttle voor patiëntvriendelijk vervoer
De afdeling logistiek van het HagaZiekenhuis heeft HagaVrienden betrokken bij de wens voor de shuttle. HagaVrienden steunt deze aanvraag voor patiëntenvriendelijker vervoer van harte en zet zich in voor financiering van de shuttle.

De shuttle zal worden bestuurd door gekwalificeerde vrijwilligers of medewerkers van het HagaZiekenhuis. Bij het vervoer met de shuttle wordt uiteraard rekening gehouden met de veiligheid van de andere gebruikers van de lange gang. De snelheid van de shuttle wordt daarop aangepast.

voorbeeldinterneshuttlehagaziekenhuis

Een van de mogelijke modellen shuttles. De aan te schaffen shuttle zal er wellicht iets anders uitizen. | This is an example of a possible shuttle model.

Wie gaan de shuttle dan gebruiken?
HagaZiekenhuis wordt dagelijks door grote aantallen patiënten, begeleiders en bezoekers bezocht. Om een aantal specifieke gebruikersgroepen te noemen:
– Kinderen die het JKZ bezoeken met hun begeleiders en vaak broertje(s) of zusje(s). Het JKZ wordt jaarlijks bezocht voor zo’n 60.000 behandelingen en opnamen.
– De ouderen die het centrum oudergeneeskunde bezoeken. Het centrum ouderengeneeskunde (opening juli 2015) heeft achttien verpleegkamers en vier polikliniek spreekkamers.
– De mensen met een nieraandoening die het dialysecentrum Leyweg dagelijks bezoeken – ongeveer 10.000 bezoeken per jaar.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

For more information feel free to contact us.
Helene Marcus, coordinator HagaVrienden, h.marcus@hagaziekenhuis.nl of 06-51552224
Peter Jongman, unithoofd logistiek, p.jongman@hagaziekenhuis.nl

 

HagaVrienden bedankt de volgende bedrijven en personen voor hun bijdrage aan de shuttle:

De heer en mevrouw Hoek
De heer M. Krans
Een Haags Fonds (wenst anoniem te blijven)
Administratie en Advies Westland
Arie’s IJs en Meer
BIS
Blue Facilitair
Buijs Schilders BV Scheveningen
CAM IT Solutions
MediPoint Harting Bank
Mediproma
Van Vliet Contrans