Hometrainer voor hartrevalidatie

20 maart 2015

Patiënten die worden verpleegd op de afdeling cardiochirurgie (12B) van het HagaZiekenhuis, hebben een zware operatie ondergaan. Het herstel duurt weken. Het is fijn aan je herstel te kunnen werken; een hometrainer kan hierbij van pas komen. Voor de aanschaf van een hometrainer op de verpleegafdeling cardiochirurgie is €800 nodig.

Op de verpleegafdeling cardiochirurgie van het HagaZiekenhuis worden jaarlijks zo’n 700 patiënten verpleegd. De patiënten verblijven na de operatie ongeveer zes dagen op deze afdeling. het herstel begint hier, maar duurt natuurlijk langer dan de opname.

Een hometrainer biedt de patiënten de gelegenheid om, zodra hun conditie dat toelaat, onder begeleiding van de fysiotherapeut hun conditie weer op te gaan bouwen. Het voor of na de operatie oefenen op een hometrainer kan bijdragen aan zowel een vlotter lichamelijk als geestelijk herstel. En daardoor een betere conditie van de patiënt. U zou toch ook zo snel mogelijk weer naar huis willen? “Wij proberen zo goed mogelijk voor onze patiënten te zorgen; alles wat bijdraagt aan een snel ontslag en hun terugkeer naar huis is bijzonder welkom”. Annet van IJzerloo, unithoofd 12B

Meer informatie
Helene Marcus, coördinator HagaVrienden beantwoord uw vragen graag.
E  h.marcus@hagaziekenhuis.nl
T 070-2101564
M 06-51552224

HagaVrienden, zodat ziek zijn draaglijker wordt

Direct bijdragen
U kunt bijdragen aan de aanschaf van de hometrainer door een bedrag te storten op de rekening van HagaVrienden met vermelding ‘hometrainer’
Het rekeningnummer is: NL15RABO0155660535

HagaVriend worden
Helemaal fijn als u HagaVriend wil worden; dit kan al voor een klein bedrag per maand. Via het machtigingsformulier kunt u zich eenvoudig aanmelden.