Kinderpolikliniek zonder spelletjes; dat is niet fijn!

23 augustus 2013

Het speelgoed wat beschikbaar was op de polikliniek orthoptie *) – onderdeel van de polikliniek oogheelkunde locatie Leyweg – voldeed niet meer aan de huidige eisen. Karen Rakers, unithoofd oogheelkunde, doet een beroep op HagaVrienden voor sponsoring van de aanschaf van nieuwe kindervoorzieningen.

Saaie wachtruimte…

Fijne wachtruimte!

 

De wachtruimte van het spreekuur biedt op dit moment geen enkele aankleding of vermaak om de kinderen ook maar enigszins op hun gemak te stellen. Terwijl het verpleegkundig beleid er juist op is gericht een ‘helende’ of op zijn minst stress verlagende omgeving te creëren.
De polikliniek wordt jaarlijks door ongeveer 9000 kinderen (+ 40 per dag) bezocht. De patiëntjes zijn meestal tussen de 5 t/m 8 jaar oud. Zij komen met ouders of verzorgers en vaak broertjes/zusjes naar het spreekuur.

HagaZiekenhuis wil graag een omgeving bieden waarin de kinderen zich prettig voelen, liefst aangevuld met materialen waarmee zij zich kunnen vermaken tijdens het wachten. Dit maakt dat zij meer ontspannen zijn en daardoor de benodigde onderzoeken vaak beter en sneller kunnen ondergaan. De kinderen komen bovendien dan ‘met plezier’ naar het spreekuur. Zij raken minder angstig en het bevorderd mogelijk de therapietrouw of verlaagd het aantal niet nagekomen afspraken.

De wens is de polikliniek toe te rusten met speelattributen voor deze leeftijdsgroep en een aantal stoeltjes specifiek geschikt voor kinderen.

De kosten bedragen naar verwachting €3.000

Realisatie
Het project is in 2013 gerealiseerd door een donatie van een fonds. Het fonds wenst anoniem te blijven. Wij zijn dit fonds erkenteliijk voor de donatie. CAN Styling te Wateringen bedanken we voor het met korting leveren van het meubilair. Lees ook het nieuwsbericht wat over dit sponsorproject ik verschenen.

*) leer van recht of scheel zien