Kleurige mozaïekbanken; om te zitten en te kletsen

5 november 2012

HagaZiekenhuis beschikt inmiddels over twee kleurige mozaïekbanken. De banken hebben een mooie plek gekregen in het parkje bij een polikliniek aan de locatie Leyweg. De Aramco sofa is op 10 juni 2010 in aanwezigheid van directie en medewerkers van Aramco onthuld.

temp_file_2010_sofas_in_park1De sofa wordt geleverd in grijs beton. Daarna begint het echte werk pas. Vrijwilligers van sponsor Aramco hebben de eerste bank helpen beplakken. Voor de tweede bank van sponsor Wagenbouw hebben zowel leerlingen van de VMBO Zuid-West Den Haag als medewerkers en patiënten hun mouwen opgestroopt. Beide banken zijn gemaakt onder begeleiding van Simone Kappeyne die uitleg gaf aan nieuwe vrijwilligers en het ontwerp in de gaten hield.
Het ontwerp van de Aramco bank was samengesteld uit drie winnende tekeningen van een tekenwedstrijd onder kinderen van medewerkers van Saudi Aramco in Saudi Arabië.

De Wagenbouw sofa is gemaakt naar een ontwerp van kunstenares Martine Hoogtij.

Het werken aan de banken zorgde werken lang voor flinke levendigheid in de hal aan de Leyweg waar de banken zijn gemaakt. Het leverde ook hele leuke reacties op van personeel, patiënten en bezoekers. Tijdens het werken aan de sofa’s werden er hele gesprekken gevoerd en leerde men elkaar beter kennen. Ook de bezoekers van het ziekenhuis volgen de vorderingen van de bank en kwamen regelmatig kijken hoe het ging of maakten zelfs foto’s.
De sofa’s geven nu bij slecht weer een beetje kleur aan de omgeving rond het ziekenhuis. Bij mooi weer wordt er door patiënten, bezoekers of medewerkers graag gebruik van gemaakt om even te praten, een boterham te eten of van het mooie weer te genieten.

Een sofa vergt een investering van ongeveer €5.000
De banken zijn mogelijk gemaakt door
Aramco Overseas Company B.V.
Wagenbouw B.V.