Met de shuttle naar de entree van het ziekenhuis

27 oktober 2016

Het HagaZiekenhuis wil zijn patiënten gastvrij ontvangen en wil hun daarom graag vervoer aanbieden van de parkeerplaats en het ov-knooppunt naar de hoofdingang. Het liefst per elektrische shuttle. Binnen is die er al, nu buiten nog!

Voor de actie van dr. Willem Hans Steup op 12 en 19 januari, zie Facebook HagaVrienden.

Waarom een elektrische shuttle?
_shuttle_bringoHet HagaZiekenhuis wil graag dat patiënten de hoofdingang veilig en rustig kunnen bereiken, zonder obstakels. Op dit moment is de situatie niet optimaal. Dat komt ten eerste door de afstand van het ov-knooppunt tot de hoofdingang. Die is 125 meter; dat is ver voor wie niet fit of goed ter been is. De gestelde norm is 25 meter, maar bij HagaZiekenhuis is het helaas veel verder. Bovendien gaat er op het terrein rond het ziekenhuis binnenkort veel veranderen. Eind 2016 wordt gestart met de bouw van honderden woningen rond het HagaZiekenhuis. Met hindernissen naar de entree van het HagaZiekenhuis tot gevolg.

Zorgzaamheid
_shuttle_bringo_ouderenvervoerZorgzaamheid is één van de kernwaarden van het HagaZiekenhuis. Een shuttle zou een zorgzame service aan onze patiënten en bezoekers zijn. Dat geldt in het bijzonder voor onze oudere patiënten en bezoekers. Ook Haga heeft speciale aandacht voor deze groeiende groep.  In oktober 2015 ontving het HagaZiekenhuis het keurmerk Senior Vriendelijk Ziekenhuis (SVZ). Toegankelijkheid voor ouderen is een van de kwaliteitsaspecten van dit keurmerk.

Duurzaamheid
Duurzaamheid heeft voortdurend de aandacht in HagaZiekenhuis. De elektrische shuttle kan ervoor zorgen dat mensen kiezen voor de tram of de bus als vervoermiddel, in plaats van de auto. De afstand tussen hoofdingang en het ov-knooppunt is dan immers geen hindernis meer. Minder auto’s, betere doorstroom en minder CO2-uitstoot. Zo zal de shuttle ook bijdragen aan nog meer duurzaamheid bij Haga!

Binnen een shuttle, buiten een shuttle
15_10_onthulling_shuttle_eerste_rit__8672Het HagaZiekenhuis heeft sinds oktober 2015 een elektrische shuttle voor vervoer binnen in het ziekenhuis. Vrijwilligers vervoeren patiënten daarmee door de lange gang (de lichtstraat). Peter Jongman, manager Logistieke dienst van het HagaZiekenhuis, is de trotse beheerder van deze interne shuttle. Peter: “Dagelijks maken veel mensen dankbaar gebruik van deze shuttle, die we hebben kunnen aanschaffen met dank aan de sponsoren. Nog een shuttle voor het buitenterrein zou fantastisch zijn. Zo kunnen we onze toegankelijkheid en gastvrijheid nog verder verbeteren.” Staat UW logo straks op de Haga-shuttle? Te zien voor de 1,2 miljoen patiënten en bezoekers die HagaZiekenhuis jaarlijks ontvangt?

Wat is er nodig?
Jaarlijks bezoeken zo’n 1,2 miljoen mensen het HagaZiekenhuis.  Een deel hiervan zal gebruik willen maken van de shuttle. Ervaringen van andere ziekenhuizen leren dat een shuttle voor maximaal 8 personen voorziet in de vraag. HagaVrienden zoekt sponsoring voor de aanschaf van de shuttle. Een shuttle voor chauffeur en 7 passagiers kost € 25.000. De buitenshuttle zal – net als de binnenshuttle – worden bestuurd door vrijwilligers van het HagaZiekenhuis. Stalling en onderhoud wordt verzorgd door het facilitair bedrijf van het HagaZiekenhuis.

Hoe kan ik doneren?
U kunt uw donatie overmaken aan HagaVrienden op
IBAN NL15 RABO 0155 660 535 t.n.v. Stichting HagaVrienden.
O.v.v. project elektrische shuttle.
Namens Stichting HagaVrienden en de patiënten en bezoekers van het HagaZiekenhuis, heel hartelijk bedankt.
HagaVrienden: zodat ziek zijn draaglijker wordt. Ook dankzij u!

Heeft u vragen? Helene Marcus-Baart. Coördinator HagaVrienden beantwoord ze graag.
Telefoon 070-2101564, mobiel 06-51552224 of per e-mail h.marcus@hagaziekenhuis.nl. Peter Jongman, hoofd Logistieke dienst HagaZiekenhuis is bereikbaar via p.jongman@hagaziekenhuis.nl of 06-5125074

Donateurs en sponsoren
Wij zijn erg blij met de bijdragen aan de shuttle van alle donateurs en van onderstaande bedrijven:
All Modul B.V.
BIS B.V.
Blue Groep
CAM IT Solutions
D
ijkxhoorn Bouw
Flexcom
Gispen
HagaApotheek
P
BT Beveiliging en Telecom
Weighpack Packaging Solutions