Workshops uiterlijke verzorging bij kanker

5 januari 2019

Kanker is een ingrijpende ziekte. Met workshops uiterlijke verzorging via Stichting Look Good Feel Better krijgen patiënten informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker.

Dankzij de Stichting Roparun en HagaVrienden kunnen patiënten van HagaZiekenhuis sinds 2013 aan deze workshops deelnemen. De workshops worden goed bezocht en positief beoordeeld. Het is voor een gedeelte van de oncologie patiënten een lichtpunt in een moeilijke tijd.

Wat leert u tijdens de workshop?
Naast problemen op lichamelijk of emotioneel gebied kan ook het uiterlijk sterk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Veel gehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld:
“Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, hoe kan ik dit het beste behandelen?”
“Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hier aan doen?”
“Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?”

Tijdens de workshop krijgt u uiterlijke verzorgingstips en oefent u dit ook direct. U wordt hierbij begeleid door de vrijwilligers van Look Good Feel Better. Met deze tips kunt u uw uiterlijk dusdanig verzorgen, dat u er niet ziek uitziet. Dat heeft een positief effect op uw zelfvertrouwen. Aan de workshop kunt u deelnemen als u chemotherapie moet ondergaan, u ontmoet lotgenoten; dat schept een band tijdens de workshop, of soms ook nog daarna.

De workshop past goed bij het onderdeel zorgzaamheid dat onderdeel is van het (verpleegkundig) beleid van het HagaZiekenhuis. Look Good Feel Better is een project dat door HagaVrienden sinds 2013 van harte wordt ondersteund.

De workshops worden in 2019 geven op 4 februari, 6 mei, 9 september en 2 december van 10.00 tot 12.00 uur aan het Els Borst-Eilersplein 275. Er kunnen maximaal 12 deelnemers per keer deelnemer aan een workshop. Als u op een andere moment tijdens uw behandeling zou willen deelnemen aan de workshop, dat kunnen wij voor u informeren naar deelname bij het Reinier de Graaf ziekenhuis op het Lange Land Ziekenhuis.

Onderstaand treft u een aanmeldingsformulier (zie downloads). Patiënten van het HagaZiekenhuis kunnen zich via het formulier aanmelden voor de workshops.

HagaVrienden zoekt nog fondsen voor handdoeken die door de deelnemers tijdens de workshop kunnen worden gebruikt.

Voor meer informatie

Look Good Feel Better                  Stichting Roparun