SEPA en IBAN; merkt u daar als donateur iets van?

5 maart 2014

sepaNederland heeft het betalingsverkeer per 1 februari 2014 aangepast aan regels voor internationaal betalingsverkeer (SEPA). Ook HagaVrienden heeft zich hier goed op voorbereid. Weet u uw IBAN al?

SEPA EN IBAN, wat is dat?
U heeft wellicht al over gehoord, over SEPA? SEPA betekent Single European Payment System, ofwel één betaalsysteem voor heel Europa. Het doel hiervan is een eenvoudiger betalingsverkeer in Europa en de rest van de wereld. Het betalingsverkeer in Nederland is hierop per 1 februari 2014 aangepast.

Uw Nederlandse banknummer is door uw bank gewijzigd in een Europees banknummer. Dit nummer heet IBAN. Dat betekent International Bank Account Number. Het nummer bestaat uit een landcode (twee letters), een controlegetal (twee cijfers), letters die uw bank aanduiden (vier letters) en uw oude bankrekeningnummer (soms aangevuld met een aantal nullen). Het IBAN nummer bestaat in totaal uit 18 tekens.

De SEPA gegevens van Stichting Vrienden HagaZiekenhuis zijn
IBAN NL15RABO0155660535
Banknaam Rabobank Den Haag en omgeving
Incassanten ID NL97ZZZ273649080000

Wat is een incassanten ID?
Iedere organisatie die bedragen incasseert, krijgt een Incassanten ID toegekend. Dit nummer wordt toegekend door de bank waarmee de organisatie bankiert. Het is een uniek kenmerk dat aangeeft wie deze incassant is. Het kenmerk is grotendeels opgebouwd uit het Kamer van Koophandel nummer.

Wat betekent SEPA voor u als HagaVriend?
De frequentie en het afgesproken bedrag van uw machtiging blijven ongewijzigd. Uw rekeningnummer wordt door het incassosysteem van HagaVrienden automatisch overgezet omgezet naar uw IBAN-nummer. Uw machtiging krijgt een code toegekend, de zogenoemde mandaatcode. Deze code en ons incassanten ID wordt vermeld in de omschrijving van de incasso op uw bankafschrift.

Op welk moment wordt uw toezegging geïncasseerd
HagaVrienden incasseert altijd aan het begin van de maand. Dat betekent dat het door u toegezegd bedrag op de ongeveer de 3de dag van de maand van uw bankrekening wordt afgeschreven.

Wilt u een gift doen aan HagaVrienden?
U gift kunt u overmaken op IBAN-nummer NL15RABO0155660535 van de Rabobank ten namen van Stichting Vrienden HagaZiekenhuis. Wilt u het bedrag geven voor een bepaald project? Vermeld u dat alstublieft het project van uw keuze bij de overboeking.

Geef een antwoord