Speeltoestel maakt wachtkamer kindvriendelijk

21 augustus 2012

De polikliniek urologie / radiologie op de locatie Sportlaan beschikt sinds kort over een zogenaamde ‘kiddy cube’. Dit is een speeltoestel in de vorm van een kubus. Kinderen die meekomen naar de polikliniek kunnen zich tijdens het wachten vermaken met dit speeltoestel.

De polikliniek wordt dagelijks bezocht door zo’n 450 patiënten. De afspraken op deze polikliniek duren meestal niet zo lang. Daardoor komen er vaak kinderen mee naar het ziekenhuis. Het is prettig als de kinderen kunnen spelen. Dit geeft rust aan de patiënten die toch vaak wel zenuwachtig zijn.

Het speeltoestel bestaat uit één deel. Dit heeft meerdere voordelen; het is overzichtelijk en gemakkelijk schoon te houden. Het is goed zichtbaar; je zult er niet over struikelen zoals bij het kleiner, rond slingerend speelgoed wel eens gebeurde.

Rami Khelifi vermaakt zich met de kiddy cube. Foto: Hans Oostrum Fotografie

Rami Khelifi vermaakt zich met de kiddy cube. Foto: Hans Oostrum Fotografie

Het speeltoestel is gericht op de ontwikkeling van de motoriek van (kleinere) kinderen. Kinderen worden door het bijzondere ontwerp van het toestel uitgedaagd de kubus te onderzoeken. De kubus heeft vier verschillende speelelementen. Hierdoor is het toestel voor langere tijd interessant voor kinderen.

Het HagaZiekenhuis streeft er naar wachtkamers zo kindvriendelijk mogelijk in te richten. HagaVrienden ondersteunt deze ambitie en heeft daarom de aanschaf van dit speeltoestel mogelijk gemaakt.

Er zijn meerdere specialismen die graag speeltoestellen zouden willen aanbieden in hun wachtkamers. Dit is een extra voorziening die vaak niet uit het afdelingbudget kan worden betaald. Voor meer informatie kunt u terecht bij de coördinator van HagaVrienden, Helene Marcus, 070-2101564

Geef een antwoord