Spellen en kleurige fauteuils voor kinderpolikliniek Oogheelkunde

3 oktober 2013

Kind zijn en naar het ziekenhuis moeten; dat is niet leuk. Met spellen en fauteuils in vrolijke kleuren wordt het bezoek aan de polikliniek oogheelkunde al een stuk minder erg.

De spellen en fauteuils konden door HagaVrienden worden aangeschaft door een mooie bijdrage van een fonds. De spellen zijn gemonteerd op panelen met vrolijke strand- en zeeafbeeldingen. Als de kinderen even niet willen spelen kunnen ze ook nog lekker zitten in de fauteuils geleverd door CANStyling.

spellenAnja van der Voort, eigenaar van CANStyling te Wateringen; “Helene van HagaVrienden ben ik tegen gekomen op een netwerkbijeenkomst. Zij vertelde mij over het nut en de noodzaak van deze stichting. Voor mij persoonlijk heel leuk om met mijn bedrijf te kunnen bijdragen aan deze polikliniek. Met mijn dochter heb ik de polikliniek een aantal jaren bezocht”.

De polikliniek orthoptie wordt jaarlijks door zo’n 9000 kinderen tussen ongeveer 5 en 8 jaar bezocht. Ouders en ook vaak broertjes of zusjes komen mee. Het speelgoed en de vrolijke kleuren stelt de kinderen op hun gemak en maakt dat ze zich prettiger voelen. De kinderen kunnen, als zij ontspannen zijn, de benodigde onderzoeken beter en soms ook sneller ondergaan.

Als de patiënten ‘met plezier’ naar het spreekuur komen, houden ze zich beter aan de therapie  en zeggen minder vaak een afspraak af. Een goede theapietrouw bevordert de voortgang van het herstel aan de ogen. Het kind hoeft de polikliniek dan minder lang te bezoeken.

Geef een antwoord