Sportieve clinic levert mooi bedrag op voor HagaVrienden

1 oktober 2015

“Doneren en iets handigs leren: een leuke combinatie”, zo vat deelnemer Carla de hardloopclinic voor HagaVrienden samen. Met veertien andere medewerkers van het HagaZiekenhuis kwam ze daarvoor op dinsdag 29 september naar het terrein van Haag Atletiek. Het inschrijfgeld van €10,- per persoon werd gedoneerd aan HagaVrienden.

De deelnemers leerden hoe ze optimaal kunnen trainen met behulp van een hartslagmeter. Daarmee train je op een verantwoorde manier en bovendien komt het je sportprestaties ten goede. Trainer Jeroen Schenk (oud-triatleet) van Polar legde uit wat de vijf hartslagzones zijn en welk effect je kunt bereiken in elk van deze zones. De deelnemers ontdekten dat ze zonder de hartslagmeter al snel te hard gaan. Maar ook dat trainen in de vijfde zone behoorlijk pittig is.

De clinic werd afgesloten met een verantwoorde en smakelijke maaltijd, bereid door Luigi Bianchi van Sports Tribe. Daarmee konden de lopers goed herstellen van de testloop. De opbrengst van deze clinic wordt besteed aan een fitnessapparaat voor patiënten op de verpleegafdeling Cardiochirurgie.

Runners World Den Haag is de initiatiefnemer van de clinic. Deelnemers aan de clinic die een hartslagmeter willen aanschaffen, krijgen 15% korting in de winkel in de Theresiastraat.

Ook een actie starten, kijk eens op de Alvarum website.

 

Geef een antwoord