Tovertafel in bruikleen via Van der Sar Foundation

2 augustus 2016

De afdeling Ouderengeneeskunde van het HagaZiekenhuis heeft, na bemiddeling door Stichting HagaVrienden, van de Edwin van der Sar Foundation een Tovertafel in bruikleen gekregen. De Tovertafel Original is ontwikkeld voor mensen met dementie. Door projectie van spellen op een tafel en de reactie op handen door sensoren, worden mensen aangezet om te bewegen. Daar wordt je blij van!

 

Foto: Studio Oostrum Achterste rij, vlnr Arnold de Zoete -unithoofd afdeling Ouderengeneeskunden, Mw. Van der Sar, Lous Toonen - klinsch geriatrie verpleegkundige.

Foto: Studio Oostrum Achterste rij, vlnr Arnold de Zoete -unithoofd afdeling Ouderengeneeskunden, Mw. Van der Sar, Lous Toonen – klinsch geriatrie verpleegkundige.

Edwin van der Sar Foundation
De Edwin van der Sar Foundation zet zich actief in voor mensen met hersenletsel en stimuleert beweging en sociale interactie bij deze doelgroep. “De Tovertafel is een nieuw project van de Foundation”, zegt Annemarie van der Sar, de echtgenoot van voormalig profvoetballer Edwin van der Sar en voorzitter van de Foundation. “De spellen zijn uitdagend en prikkelend en kunnen zelfstandig of in groepsverband gespeeld worden.”

Annemarie van der Sar gaf de Tovertafel in het HagaZiekenhuis officieel in bruikleen. Dat deed zij door de Tovertafel spellen te spelen samen met patiënten, familieleden en medewerkers van de afdeling Ouderengeneeskunde van het HagaZiekenhuis.

Uitdagen om meer te bewegen
Op de afdeling Ouderengeneeskunde in het HagaZiekenhuis worden patiënten opgenomen met verschillende lichamelijke ziekten. De patiënten hebben daarnaast vaak dementie. Veel mensen met dementie bewegen te weinig en zijn in zichzelf gekeerd. De Tovertafel daagt hen uit om contact te hebben met medespelers. Dat kunnen ook familieleden zijn. De spellen prikellen hun cognitief vermogen en stimuleert de spelers om in beweging te komen. Ze kunnen bijvoorbeeld bloemen groot en klein maken, visjes vangen of blaadjes van tafel vegen. Op speelse wijze maakt de Tovertafel de ouderen actief. Daar wordt er blij van!

Geef een antwoord