Veilig en droog naar de entree van het HagaZiekenhuis

25 april 2017

Sinds vandaag – 25 april – heeft het ziekenhuis een eigen, elektrische shuttlebus dankzij donateurs en sponsors. Eerder al reed er een leenshuttlebus via het Openbaar Vervoer platform over het parkeerterrein van het HagaZiekenhuis locatie Leyweg. Patiënten kunnen instappen om voor de deur te worden afgezet. Een gastvrije en gewaardeerde service.

Shuttlebus onthuld

In aanwezigheid van  Marjolein Tasche, directievoorzitter HagaZiekenhuis, Dominique Deguelle, voorzitter HagaVrienden en Rens Vrolijk, bestuurslid HagaVrienden, werd de spiksplinternieuwe shuttle op dinsdag 25 april in feestelijke entourage onthuld. De gulle sponsors en donateurs hadden de eer om in te stappen voor het eerste ritje van de nieuwe shuttle. Die biedt plaats aan 7 passagiers en is uiteraard voorzien van de logo’s van de sponsors.

Een gewaardeerde, gastvrije voorziening

Patiënten van het HagaZiekenhuis zijn blij met de shuttledienst, zo bleek al tijdens de proef met de leenshuttlebus de afgelopen maanden. Tientallen patiënten en bezoekers die niet zo mobiel zijn, slecht zien of met kleine kinderen reizen, stappen dagelijks in. Met de shuttle bereiken ze de entree veilig, warm en droog. De chauffeurs van de bus zijn vrijwilligers van het HagaZiekenhuis. Zij rijden op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur over het terrein, tot aan het OV-platform, op zoek naar passagiers. Klanten genoeg!

De regen werd getrotseerd voor een foto bij de shuttle

Eenmaal in het ziekenhuis kan iedereen die dat wil, overstappen op de elektrische binnenshuttle. Zo wordt de afstand van de entree naar het JKZ of de liften eenvoudig overbrugt. De binnenshuttle is nu ongeveer een jaar in gebruik. Net als de buitenshuttle is ook dat een prachtig sponsorproject van HagaVrienden. Er wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Voor kinderen is het zelfs een spannend ritje.

Ook shuttlechauffeur worden?

Wilt u vrijwilliger zijn op de shuttlebus? Dat kan! Ons team van shuttlechauffeurs is nog niet compleet. Bent u sociaal, zorgzaam, representatief, flexibel en vindt u het leuk om te rijden? Meldt u zich dan aan door een e-mail te sturen naar vrijwilligerscoördinator Deborah Op ’t Eijnde: d.opteijnde@hagaziekenhuis.nl.

Meer over de vacature leest u op de website ‘Werken bij Haga’ [link https://www.werkenbijhaga.nl/functiegroepen/vrijwilligers/]. Daar leest u ook over ons andere vrijwilligerswerk. Kom erbij, u bent van harte welkom!

Met dank aan alle sponsoren en donateurs:

Fotografie: Studio Oostrum

 

Reacties

  1. Lieve Helene.
    Ik vond het heel leuk vandaag bij de onthulling van de mooie Shuttlebus aanwezig te mogen zijn.
    Vind het een prachtig project waarvan veel patienten gebruik kunnen maken.
    We troffen het met het weer .Op het einde een hoosbuitje .Maar dat was niet erg . 😊

Geef een antwoord