Verpleegafdeling 15de etage voelt als “thuis”

26 juli 2012

Begin juli is de gerenoveerde 15de etage van de locatie Leyweg in gebruik genomen. De afdelingen hematologie (specialisme met kennis over afwijkingen aan het bloed) en interne geneeskunde / oncologie hebben er hun intrek genomen.

Huiskamer
15de_etage_verpleegpostUnithoofden Gerrit de Waard en Jacqueline Bos zijn heel enthousiast over de nieuwe afdelingen. Maar nog belangrijker, dat zijn de patiënten ook. Ze geven aan dat het “niet voelt als een ziekenhuis, maar als thuis”. De huiskamer die de afdeling heeft, draagt daar zeker aan bij. Vanuit de huiskamer heeft de patiënt / bezoeker zicht op een muurafbeelding van Scheveningen (?) maar ook op de verpleegsterspost, een open werkgedeelte op de afdeling zonder deuren. Dat is gezellig, en voelt veilig. “De patiënten komen speciaal uit bed om naar de huiskamer te gaan en er de maaltijd te gebruiken of Tour de France te kijken”, zegt Jacqueline.

Trainingsapparaat
De trainingsruimte op de afdeling hematologie, een gesloten afdeling vanwege (verhoogd) besmettingsgevaar is nog niet helemaal klaar. De kleine materialen en hometrainers zijn er wel, maar apparaat om de beenspieren mee te oefenen nog niet. HagaVrienden helpt het geld voor de aanschaf van dit apparaat bijeen te krijgen. Er zijn wel al voldoende donaties ontvangen om het apparaat te kunnen bestellen. Donateurs die hun donatie ten goede laten komen aan het trainingsapparaat zullen hierover nadere informatie ontvangen.

Geef een antwoord